In het midden van de Snellestraat in Den Bosch ligt een knus, wit pand. Binnen hoor je gelach en genieten gasten van gerechtjes die ze met elkaar delen. Op dit soort momenten zijn wij het gelukkigst, hier voelen we ons thuis. We hopen dat ook jij je thuis voelt bij Crème, de huiskamer van Den Bosch.

Tegen niemand zeggen

Op het moment dat we hoorden dat Crème te koop was, wisten we dat we meteen actie moesten ondernemen. ‘’Zeg tegen niemand dat het te koop staat.’’ We horen het onszelf nog zeggen tegen de voormalige eigenaar. The drive was enorm om de sleutels van dit pand te bemachtiging. We wisten dat het zwaar zou worden om zowel onze huidige koffiebar Suikerburg als Crème beide te runnen. Toch twijfelden we geen moment. Niet te veel nadenken, gewoon doen! Voor we het wisten waren we de jonge en trotse eigenaresses van zowel Crème als Suikerburg. 

Loslaten of niet?

Het was een grote uitdaging om Suikerburg te behouden en ondertussen van Crème een nog groter succes te maken en tegelijkertijd ook thuis alles op rolletjes te laten verlopen. Suikerburg liep goed en was ons ‘eerste kindje’, maar we wisten dat we onszelf voorbijliepen. We maakten lange dagen en we renden minstens tien keer per dag op en neer van de Vismarkt naar de Snellestraat en andersom. In de ochtend openden we bij Suikerburg en ’s avonds sloten we af bij Crème. Na zeven jaar wisten we dat het tijd was om Suikerburg los te laten. Dit was absoluut geen makkelijke keuze. Toch voelde het goed om helemaal voor Crème te gaan.

Het gevoel van thuiskomen

Wij kennen elkaar al 30 jaar, vanaf de basisschool, groep 1, zijn we vriendinnen. Logisch dat we door onze omgeving werden gewaarschuwd, toen we als compagnons gingen samenwerken. Want een mooie vriendschap wil je natuurlijk niet op het spel zetten. Maar wij denken dat juist onze vriendschap onze kracht is. We kennen elkaar door en door. We delen de mooie momenten en peppen elkaar op als het even zwaar is. Crème voelt voor ons als thuiskomen en we hopen dat iedereen die hier binnenkomt dit ook zo ervaart. Van het contact met onze gasten kunnen we zo erg genieten. De deur (en meestal ook de grote ramen) staat altijd open, letterlijk en figuurlijk!


Ontbijt, Shared lunch & shared dining

Eten draait voor ons om genieten en het gezellig hebben met elkaar. Samen uit een pannetje eten past hier perfect bij. Gasten kunnen bij ons terecht voor shared lunch en shared dining, waarbij gerechtjes met elkaar worden gedeeld. Een beetje zoals je dat thuis ook doet. Puur, zelfgemaakt en vers eten, daar staan we voor. Iedereen moet zich hier thuis kunnen voelen, daarom kunnen gasten kiezen uit vis- & vleesgerechten, vegetarische en veganistische gerechten. Maar ook als je rustig wakker wilt worden met een ontbijt of juist toe bent aan een genietmoment met een stuk huisgemaakte taart en hele goede koffie, ben je hier aan het juiste adres.

 We hopen dat je je thuis voelt.

Liefs, 

Thessa en Eva